Microsoft gaat komende maandag Hotmail.com updaten. Zo zullen de gebruikers meer opslagruimte krijgen en een verbeterde connectiviteit, veel andere veranderingen zullen er niet zijn.

Windows Live Hotmail bestaat nu alweer een jaar, maar veel veranderingen waren er niet geweest. Het goede van Windows Live Mail is dat je een opslag capaciteit hebt van twee gigabyte. Gmail zit echter nog altijd boven deze hoeveelheid, deze service biedt namelijk een opslagruimte van ongeveer 2,85 gigabyte.

Een andere functie die Microsoft van Google heeft overgenomen is het bundelen van e-mails. In Gmail is het al vanaf het begin mogelijk om replies op dezelfde originele mail te bundelen als één conversatie. Dat zal dus binnenkort ook mogelijk zijn met Hotmail. Verder zal de interface wat aangepast worden in de nieuwe update. "Het doorzoeken van e-mail archieven zal meer intuïtief worden", aldus Microsoft.

Een premium versie van Live Hotmail zal beschikbaar zijn voor ongeveer twintig dollar. Hiervoor krijg je dan een opslagruimte van vier gigabyte en je zult uitgebreide opties hebben. Hotmail gebruikers hoeven niks te doen maandag en alle e-mails zullen gewoon intact blijven.