Binnenkort zal Microsofts online e-maildienst Hotmail vernieuwd worden met een heleboel nieuwe functies en verbeteringen waardoor het gebruik makkelijker moet worden en daarnaast moet Hotmail veiliger worden.

Hotmail is op het moment de populairste online email service met ruim 360 miljoen gebruikers. Toch is Hotmail in Amerika niet de grootste, Hotmail staat namelijk net op de tweede plaats achter Yahoo Mail. Op de derde plek staat Google’s Gmail, blijkt uit een onderzoek van Comscore.

De geplande upgrade van Hotmail die tussen juli en augustus gaat plaatsvinden, zal ervoor moeten zorgen dat Hotmail nog populairder gaat worden. Chris Jones, vice-president van Windows Live bij Microsoft verteld over de upgrade: "De upgrade heeft als hoofddoel dat het beheer van e-mail sneller gaat en dat het gemakkelijker en beter op mobiele telefoons gaat werken."

Ook moet de upgrade ervoor gaan zorgen dat de veelvoorkomende chaos van e-mails in de mailbox makkelijk opgelost kan worden door het gebruik van filters. Daarnaast wordt het makkelijker om updates van vrienden op sociale netwerken zoals Facebook te bekijken.

De upgrade gaat er tot slot ook nog voor zorgen dat gebruikers video’s en foto’s direct kunnen bekijken zonder eerst naar bijvoorbeeld Flicker of Hulu te gaan. Verder is ook de Bing-zoekengine toegevoegd om snel en gemakkelijk een locatie toe te voegen door het gebruik van een kaart. De upgrade is volgens Jones, de grootse update tot nu toe.