1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Wii was in mei wederom de bestverkochte console in Amerika, de console ging vaker over de toonbank dan Microsofts Xbox 360 en Sony’s PlayStation 3 tezamen. De Wii staat daarmee al vijf maanden onbedreigd aan kop.

Volgens onderzoeksgroep NPD werd de PlayStation 3 82.000 verkocht in mei. Met 155.000 verkochte Xbox 360’s deed Microsoft het bijna twee keer zo goed. Maar deze relatief goede cijfers vallen weer in het niet bij de 338.000 Wii’s die in mei verkocht werden. De afgelopen vier maanden was dezelfde top drie te zien in de lijst voor de huidige generatie consoles. Microsoft heeft in de totaalverkopen nog wel een voorsprong, dankzij het feit dat de Xbox 360 bijna een jaar eerder op de markt was dan de Wii en PS3. Er zijn nu ongeveer elf miljoen 360’s verkocht, tegen 7,6 miljoen Wii’s en 3,3 miljoen PS3’s.

Nintendo is op de markt voor portable consoles ook nog steeds de leider, met 423.000 verkochte DS handhelds, liet Nintendo haar concurrent Sony ver achter zich. Van de PSP werden namelijk 221.000 stuks verkocht.

In de topvijf van bestverkochte games van de maand mei staan vier Nintendo titels. Op één Pokemon Diamond voor de DS staat op één, gevolgd door Mario Party 8 voor de Wii. Op de derde plaats is een PS2 titel te vinden, namelijk Spider-Man 3. De topvijf wordt gecomplementeerd door Pokemon Pearl en Wii Play.