1 min

Tags in dit artikel

, ,

Wederom is er een website offline gehaald die links naar torrent aanbood. Aanleiding is de druk die BREIN heeft gelegd op Leaseweb, de hostingprovider van de website btmon.com. Dit is al de 200e torrentwebsite die dankzij BREIN offline gehaald is.

BREIN heeft tevens aan LeaseWeb gevraagt om de persoonlijke gegevens van de beheerder. Uiteindelijk heeft BREIN de naam- en adresgegevens ook gekregen. Tijdelijk was de website nog bereikbaar via een server in Duitsland, dit is echter nu niet meer het geval.

Met de hulp van BREIN zijn er al zo’n 200 torrentwebsites offline gehaald. Ook in het buitenland wordt veel gedaan tegen websites die torrents aanbieden. Een voorbeeld is Demonoid, deze werd begin deze maand in Canada offline gehaald nadat hij ook in Nederland al eens offline gehaald werd. BREIN zelf zegt hierover: "We gaan door tot de laatste illegale site en server uit Nederland is verdwenen."

Verwacht wordt dat steeds meer websites die torrents aanbieden zich verplaatsen naar het buitenland. Daar kan BREIN namelijk niks tegen ze doen en is er minder kans dat ze offline gehaald worden.