1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Gebruikers van Apple’s besturingssysteem Mac OS X "Tiger" zullen het vanaf 2008 moeten doen zonder ondersteuning voor Apple’s Bootcamp bèta. Met Bootcamp is het voor Apple-gebruikers mogelijk om Microsoft Windows applicaties te draaien.

Eerder had Apple al aangekondigd dat ze zou stoppen met de ondersteuning zodra er een nieuw stabiel besturingssysteem uitgebracht werd. Dit was met Mac OS X "Leopard" eigenlijk het geval, toch blijft de ondersteuning bestaan tot 31 december.

Gebruikers kunnen na 31 december wel gebruik blijven maken van Bootcamp bèta. Sommige opties kunnen alleen niet meer gebruikt worden, zo wordt het onmogelijk om een Windows-partitie te bereiken via de Assistent-software. Tevens zullen er geen nieuwe drivers en updates meer beschikbaar komen.

Apple zelf geeft als reactie: "Met de introductie van Leopard is het Boot Camp Bèta-programma stopgezet. De Boot Camp bèta software loopt af op 31 december en Apple zal geen updates voor Boot Camp Beta voor Mac OS X Tiger uitbrengen."