2min

Tags in dit artikel

, ,

Waar de Consumer Electronics Show (CES) de ultieme plek is om voorspellingen te doen over de toekomst, deed Intel in navolging op Bill Gates ook een duit in het zakje wat betreft de verwachtingen van mobiele internet toepassingen.

Intel-president en CEO Paul Otellini weet ons te vertellen dat het internet de consumenten elektronicamarkt blijft verstoren met nieuwe mogelijkheden en hoe de Internet-evolutie zakelijke mogelijkheden weet te vergroten voor diegene die het willen omarmen.

"We zijn in het midden van de grootste mogelijkheid om consumenten electronica opnieuw te definiëren sinds de introductie van de televisie", aldus Otellini. "Computers en commnunicatie komen steeds dichter bij elkaar te liggen, welke nieuwe mogelijkheden en intelligentie brengt naar de internetbeleving."

Otellini licht een voorbeeld toe waarin een Amerikaan Beijing bezoekt en met een klein, broekzakmodel internetapparaat met audio en video mogelijkheden, uithangborden, restaurantmenu’s en conversaties realtime kan vertalen.

Over wat de verwachtingen zijn voor de mobiele markt heeft Otellini het volgende te melden. "De wereld gaat ultra-mobiel met kleinere, krachtigere mobiele apparaten die de ultieme web-beleving moet geven in een superklein, energiezuining apparaat welke klein genoeg is om in je broekzak te passen."

Intel heeft deze apparaten voor de eerste helft van dit jaar in de planning staan met de codenaam "Menlow". Dit platform bestaat uit een chip genaamd "Poulsbo" en een processor genaamd "Silverthorne" welke vijf keer kleiner is en tien keer minder energie verbruikt dan de mobiele processors die in 2006 geïntroduceerd zijn.

Otelinni gaf tevens de voordelen van deze WiMAX-technologie aan in vergelijking met andere draadloze breedband toepassingen. Terwijl andere technologieën nog in de kinderschoenen staan is WiMAX klaar om ingezet te worden. Tevens voorspelt Otellini dat aan het eind van het jaar 150 miljoen mensen deze techniek zullen gebruiken.