Afgelopen maandag presenteerde Intel’s CEO Brian Krzanich enkele nieuwe draagbare elektronische apparaten. Hiermee probeert de fabrikant mee te gaan in deze groeiende markt.

Niet alleen fabrikanten van smartphones en nieuwe spelers zijn zich aan het richten op draagbare elektronische apparaten, zoals smartwatches. Ook Intel heeft blijk gegeven zich op deze markt te willen storten. Zo presenteerde de CEO van deze hardwarefabrikant tijdens de keynote van gisteren de plannen omtrent onder andere een geavanceerde headset en een smartwatch.

Een headset getoond door Krzanich met de naamgeving Jarvis zal kunnen samenwerken met een gekoppelde applicatie in de vorm van een persoonlijke assistent op een smartphone. Het aansturen hiervan zal volledig spraakgestuurd via de headset verlopen.

Tevens presenteerde Intel’s CEO een headset bestaande uit twee earbuds die over biometrische mogelijkheden beschikt. Zo beschikt deze over onder andere een hartslagmeter, daardoor kan deze als fitness-toepassing kan worden gebruikt.

Een smartwatch die werd geïntroduceerd is in staat om locatiegerichte notificaties te ontvangen. Zo kan deze dienen als een digitaal geografisch hekwerk. Te denken valt hier aan een toepassing waarbij de smartwatch een alarmbericht kan sturen indien deze zich buiten een bepaald gebied begeeft.

Ook kwam de Intel-topman op de proppen met een handige technologisch snufje voor beginnende ouders, met de naamgeving Intel Edison. Hierbij is een computersysteem geplaatst in een SD-kaartje dat over een WiFi-verbinding beschikt. Zo is het mogelijk om de hartslag van een baby op een klein schermpje geïntegreerd in een beker weer te geven. Uiteraard zijn er dankzij deze techniek vele andere toepassingen denkbaar.

Op het gebied van camera’s introduceerde Intel een RealSense 3D-camera. Deze camera zal worden geïntegreerd in verscheidene Intel-apparaten en biedt de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen de voor- en achtergrond. Zo kan tijdens een videoconferentie de visuele achtergrond van de spreker worden aangepast.