min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dat de Guitar Hero-franchise erg populair is, daar kijkt niemand meer van op. Het concept van de game is zelfs zo goed dat Guitar Hero in Rock Band een serieuze concurrent heeft gevonden. Om de concurrentie eerlijk aan te kunnen gaan zal Guitar Hero IV daarom dan ook de nodige veranderingen ondergaan.

De Guitar Hero-franchise was voor een tijdje alleenheerser op het gebied van muziek-games. Maar sinds kort heeft de gitaar-game van Activision in EA’s Rock Band een serieuze concurrent gevonden. Rock Band heeft veel weg van Guitar Hero, maar is qua inhoud velen malen uitgebreider. Zo biedt Rock Band spelers, naast het bespelen van een gitaar, ook de mogelijkheid om te zingen en op een drumstel te spelen.
Het concept van Rock Band lijkt in ieder geval erg aan te slaan bij het publiek. In de VS waar de game al een tijdje in de winkels ligt, loopt de verkoop erg goed. Reden genoeg voor Activision om in te gaan grijpen. Activision CEO Bobby Kotick, onthulde in een interview met een Amerikaans tijdschrift de toekomstplannen van de Guitar Hero-serie. In het vierde deel van Guitar Hero, zullen volgens Kotick nieuwe instrumenten bespeelbaar worden en kan er ook gezongen worden.

Activision lijkt hiermee de focus niet langer alleen op gitaren te willen leggen. Officieel is er nog niets aangekondigd, maar misschien dat we binnenkort Rock Band Hero kunnen gaan verwachten.

Lees meer