Firefox 3 laat Linux vastlopen, geen fix in final

In Firefox 3 voor Linux zit een bug die niet opgelost wordt in de 3.0 final versie. De bug is zo erg dat het gehele systeem vast kan lopen.

Firefox 3 laat Linux vastlopen, geen fix in finalDe bug doet zich voor in het nieuwe SQLite opslagsysteem dat in Firefox gebruikt wordt in combinatie met een bestandssysteem dat op ext3 werkt. Door het aanroepen van een bepaalde kerneloperatie kan er enorm veel dataverkeer ontstaan waardoor het systeem niet meer in staat is op een normale snelheid te reageren. Andere bestandssystemen reageren niet op deze manier, of dit een bug is in ext3 is echter discutabel.

De ontwikkelaars zijn van mening dat de bug helemaal niet erg is omdat deze zich pas na ongeveer 2 maanden surfen voor zal doen. De Linux distributies hebben dan allang een patch in de updates staan, aldus de Mozilla ontwikkelaars.

De Mozilla ontwikkelaars willen dan ook geen aandacht aan de bug besteden zodat ze de geplande releasedatum van Firefox 3 kunnen halen. De bug zal pas opgelost worden in versie 3.0.1 van Firefox, dit zou wel eens een slechte zet van Mozilla kunnen zijn omdat mensen die niet updaten de bug nog altijd zullen ervaren. Dit zou weer negatief kunnen werken op het imago van Firefox.

Bron:Jason D. Clinton's blog