Mozilla heeft aangegeven nog een laatste bèta uit te willen brengen voor Firefox 3. Dit wordt dan de vijfde bèta op rij. Bèta vier kwam uit op 10 maart.

Mozilla zegt dat het nog een laatste bèta nodig heeft, omdat het aantal ‘blockers’ (bugs die opgelost moeten zijn voordat de definitieve versie gereed is) volgens het bedrijf nog te groot is om Firefox 3 straks te kunnen uitbrengen. Volgens Mozilla is men er hierdoor zekerder van dat "veranderingen die mogelijk website-compatibiliteit of gebruikerservaringen beïnvloeden door een breder publiek kunnen worden getest".

Firefox 3 onderging in de gehele ontwikkelperiode ingrijpende veranderingen. Zo is er een functie genaamd Places bijgekomen, waarmee favorieten van tags voorzien kunnen worden, is de compatibiliteit met verschillende besturingssystemen sterk verbeterd en zijn er nieuwe thema’s geïntroduceerd voor Windows, Linux en Mac OS X. Mozilla heeft ook veel aandacht besteed aan de performance en stabiliteit van de browser.

De zogenaamde ‘code freeze’ van de vijfde bèta staat voor dinsdag 18 maart gepland. Met code freeze wordt bedoeld dat vanaf die datum alle code-gerelateerde zaken moeten zijn doorgevoerd, na die datum moet de bèta dus af zijn. Vervolgens volgen er enkele dagen waarin de Release Candidates gemaakt worden, uitgebreide tests gedaan kunnen worden en er eventueel nieuwe Release Candidates gemaakt worden. Uiteindelijk wordt de final van béta vijf op of rond 27 maart aan het grote publiek vrijgegeven.