1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het markt aandeel van Mac OS X is het afgelopen jaar gestegen met 32 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Net Applications. Hieruit blijkt dat Apple nu 7,94 procent van de markt in handen heeft.

Net Applications is een bedrijf dat diverse dingen op het internet meet, het is een onderzoeksbureau. Net Applications heeft vorige maand ongeveer veertigduizend websites ‘in de gaten gehouden’ en zo mogen concluderen dat Vsita inmiddels zestien procent van het marktaandeel in handen heeft en Linux minder dan een procent aandeel heeft.

Windows XP heeft marktaandeel in moeten leveren aan andere operating systems. Windows XP zakt namelijk met tien procent, naar 71 procent. Windows 2000 heeft ook nog steeds marktaandeel in handen, meer dan bijvoorbeeld Linux. Het besturingssysteem van Microsoft uit het jaar 2000 staat op ongeveer twee procent.

Toch steeg Linux wel het afgelopen jaar, met 86 procent om precies te zijn. Vista is echter groeitopper, met een groei van 256 procent. Ondanks de groeiende populariteit van Windows Vista moet Microsoft toch inleveren, 2,45 procent minder maakt nog gebruik van Windows-systemen.