2min

Tags in dit artikel

, , ,

Ubisoft is een van de eerste third-party uitgevers dat aan de slag gaat met de Wii MotionPlus. De Franse uitgever heeft bevestigd dat Red Steel 2 een van de games gaat worden dat gebruik gaat maken van Wii MotionPlus.

Alain Corre van Ubisoft vertelde dat de Wii MotionPlus Ubisoft erbij zal helpen om de sequel van Red Steel flink te verbeteren. Red Steel 2, inmiddels al maanden in ontwikkeling zal met de Wii MotionPlus nu wel de nauwkeurigheid van het zwaardvechten krijgen wat dus in het eerste deel ontbrak, en zo voor een geheel nieuw game ervaring zorgen.

Red Steel dat gelijktijdig met de lancering van de Nintendo Wii werd uitgebracht heeft uiteindelijk niet helemaal de waardering gekregen waarop Ubisoft hoopte. Corre gaf aan dat Red Steel eigenlijk nog niet klaar was voor de launch. Ubisoft wilde echter de Wii-bezitters met de release iets veel belovends bieden, waardoor ze gehaast aan Red Steel gewerkt hebben.

Corre zelf denkt dat de meeste mensen het overeen zijn dat Red Steel eigenlijk een eerste poging van Ubisoft was, en dat ze met Red Steel geprobeerd hebben om alles uit de Wii te halen. Ondanks dat dit niet helemaal gelukt is ziet Corre in Red Steel nog altijd een grote franchise. Hij zegt dan ook dat Ubisoft bij grote franchises altijd een zo hoog mogelijk kwaliteit wil afleveren. Daarom is hij er ook van overtuigt dat Red Steel 2 die kwaliteit zal kunnen waarmaken, zeker nu Ubisoft rustig de tijd kan nemen bij het ontwikkelen van Red Steel 2.