Ubisoft heeft de verwachte verkoopaantallen van Red Steel 2 naar beneden bijgesteld. In plaats van één miljoen verkochte exemplaren gaat het nu uit van 500.000 exemplaren van het Wii MotionPlus-spel.

"Voor Avatar zeiden we dat er 2,5 miljoen exemplaren zijn verkocht en onze verwachtingen waren in de buurt van de 3,5 – 4 miljoen", aldus Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, tijdens een conferentie met de investeerders. "Voor Red Steel 2 hebben we besloten de verwachte verkoopaantallen door twee te delen en we hadden ongeveer één miljoen verwacht."

Eerder werd bekend gemaakt dat het spel voor 95 procent af is. En uit verschillende berichten blijkt dat de bijstelling van de verkoopaantallen niet aan de kwaliteit van het spel ligt, maar aan het slechte presteren van core-spellen. Oftewel spellen voor de échte gamers. Eerder in de maand liet Capcom France’s Antoine Seux weten dat de verkoopaantallen van Resident Evil: The Darkside Chronicles erg tegenvielen en dat het teleurstellend was. Hij stelde later dat uitgevers daarom zulke spellen minder zullen ondersteunen voor de Wii. Capcom ontkrachte dit later en liet weten wel door te gaan met ondersteuning voor multiplatform-spellen.

Ook SEGA liet weten te stoppen met het uitbrengen van Wii-titels voor volwassenen. SEGA heeft onder andere MadWorld en The Conduit uitgebracht op de console van Nintendo en de verkoopcijfers van beiden vielen flink tegen.