NOS positief over streams Olympische Spelen

De NOS is zeer te spreken over de streams van de Olympische Spelen die ze dit jaar via internet uitzond. De streams werden namelijk erg goed bekeken.

NOS positief over streams Olympische SpelenDe website van de Nederlandse Omroep Stichting over de Olympische Spelen werd bezocht door zo’n 2,7 miljoen unieke bezoekers, die met z’n allen ongeveer 60 miljoen pagina’s opvraagden.

Per dagen wisten 400.000 mensen de site te vinden. Dat bezoekersaantal had een piek op 21 augustus, toen maar liefst 518.000 mense in één dag naar de Olympische website van de NOS kwamen. Op die dag was de finale van het Nederlandse waterpoloteam.

In totaal werden er 20 miljoen livestreams opgevraagd. Nederland 1 werd daarvan het best bekeken, namelijk met 7,1 miljoen bekeken streams. Echter deden ook de overige 12 streams het erg goed. De meeste mensen keken naar de onlinestreams tussen tien uur en half vier.

Er werden nog eens 7,4 miljoen reportages, samenvattingen en/of wedstrijdverslagen via internet opgevraagd van mensen die of een uitzending nog een keer wilden bekijken of die hem op televisie gemist hadden.

NOS positief over streams Olympische SpelenDit jaar keken in totaal 4,4 miljard mensen van over heel de wereld naar de Olympische Spelen. Vier jaar geleden, bij de Spelen in Athene, keken nog maar 3,9 miljard mensen. In Nederland daalde het aantal kijkers opmerkelijk genoeg ten opzichte van de Spelen in Athene. Dit is waarschijnlijk vooral te wijten aan het feit dat de wedstrijden overdag gehouden werden, en niet ’s avonds.

Eerder maakte de NOS al bekend dat ook de EK-streams goed bekeken werden op het internet. Echter was er wel kritiek op de keuze van de omroep om te kiezen voor Silverlight-streams in plaats van Adobe Flash-streams. Deze keuze was echter gemaakt omdat Silverlight simpelweg goedkoper bleek te zijn dan Flash.

Bron:Techzine Redactie