1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft besloten de prijzen van zijn console, de Xbox 360, te verlagen met ongeveer dertig procent. Zo wordt de Xbox 360 in Japan, het enige land waar de prijsdaling geldt, goedkoper dan de Wii en de PlayStation 3.

Het betreft de Microsoft Xbox 360 Arcade, welke voor 19.800 yen, wat gelijk staat aan ongeveer 125 euro, over de toonbank zal gaan. De Arcade is de meest goedkope uitgave van de Xbox 360, de versie heeft dan ook geen harde schijf. Hiermee wordt de Xbox 360 goedkoper dan de Wii, die voor 25,000 yen van eigenaar wisselt en de PlayStation 3, die voor 39.800 yen van eigenaar wisselt. Buiten de Arcade-versie zullen ook de andere versies in prijs dalen, zo dalen de versies met harde schijf tussen de vijfduizend en achtduizend yen.

Xbox 360-woordvoerster Kazumi Ishiyama heeft nog geen commentaar gegeven op de geruchten. Microsoft heeft het al tijden moeilijk om de concurrentie in Japan te verslaan. Zo is de Wii nog altijd koploper in Japan en volgt de console van Sony. De Xbox 360 verkoopt slecht, met 684.695 machines.

Microsoft heeft de prijs van zijn console in Amerika laatst ook veranderd, de ‘gewone’ versie is driehonderd dollar gaan kosten. De Wii blijft nog altijd marktleider, met het meest verkochte aantal consoles.