1 min

Tags in dit artikel

, ,

Twitter heeft besloten om haar nieuwe design aan het publiek te laten zien. De microblog-service heeft de designs donderdag aangekondigd op de weblog. Nieuw is onder andere gebruik van AJAX, het verplaatsen van de tabbladen en de zelf te beheren lay-out.

Een van de meest opvallende veranderingen is de verplaatsing van de tabbladen op Twitter, deze staan op de originele lay-out bovenaan, in de nieuwe lay-out staan ze in de rechter balk. Volgens de Twitter-weblog zijn de tabs verplaatst omdat er binnenkort mogelijk enkele tabs bijkomen, welke dat zijn is nog niet bekend.

Er zijn tevens nieuwe AJAX-functionaliteiten bijgekomen, zo is de ‘home’-pagina en de ‘@Replies’-pagina nu uitgerust met AJAX-functionaliteiten. Op die manier hoeft de gebruiker niet de pagina te herladen om nieuwe dingen te zien.

Een andere nieuwigheid aan de lay-out is de functie om je eigen profiel te ontwerpen. Twitter staat het toe om zelf je kleuren te kiezen met behulp van een kleurenwiel. Er zijn geen echte backend-veranderingen merkbaar, het nieuwe design is namelijk een opstapje daarvoor. Volgens Twitter zal de compleet nieuwe website snel volgen.