min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft op de Tokyo Game Show 2008 aangekondigd dat op 19 november de nieuwe Xbox Live Experience gelanceerd gaat worden.

Microsoft wil met deze update het vooral gooien op sociale beleving van de diverse nieuwe titels die aansluiten bij de nieuwe Xbox-beleving.

"Met de komende lancering nodigen we de hele wereld uit om te komen spelen. We zullen hiervoor ook de juiste games brengen die perfect passen bij de nieuwe sociale beleving zoals "Lips", "Scene It? Box Office Smash" en "You’re In The Movies", aldus John Schappert, vice-president van Interactive Entertainment.

Diverse nieuwe features van het Xbox Dashboard zijn onder andere persoonlijke avaters, on-demand entertainment en het creëren van vriendengroepen om tegelijkertijd met elkaar te spreken, spelen en het delen van bijvoorbeeld foto’s. Onbekend is of de on-demand entertainment ook in Europa beschikbaar zal zijn.

Ook zal er een nieuwe Xbox-kanaal komen waar duizenden spellen die gemaakt zijn door de Xbox-gemeenschap gedeeld kunnen worden.