min

Tags in dit artikel

, ,

De KDE-community heeft gisteren een nieuw officieel forum voor gebruikers opgezet. Het KDE-forum zal een aanvulling zijn op KDE’s UserBase, een wiki met voor gebruikers ondersteunende onderwerpen. Als software voor het forum maakt men gebruik van MyBB, wat gelijktijdig open source is geworden.

KDE-forum

Het forum omvat enkele categorieën met daarin subfora, waaronder:

  • Forum aankondigingen en feedback
  • News & Releases
  • Users
  • Operating Systems
  • Developers

Er zijn ook enkele internationale subfora.

De admins van het KDE-forum hebben de structuur slechts opgezet als beginpunt en ze nodigen sub-community’s en geïnteresseerde partijen op om een voorstel te doen voor hun eigen subforum. Het forum-team werkt tevens aan integratie van het forum met de bestaande KDE-infrastructuur door middel van IRC-bots die nieuwe topics en posts op IRC-kanalen adverteren en door een brug te vormen tussen forum-posts en mailinglijsten. Ook RSS-feeds worden aangeboden middels de MyBB-software.

"We denken dat mailinglijsten het niet meer doen voor al onze gebruikers. KDE wordt steeds meer gebruikt en moet dus ook een plek bieden voor mensen die niet gewend zijn aan het gebruik van e-mail voor discussies. Het nieuwe KDE-forum is een goede aanvulling op UserBase, wat afgelopen maand werd opgezet. We zijn ook blij dat het MyBB-team op ons verzoek de software onder de GPL beschikbaar heeft gemaakt", aldus KDE e.V.-boardmember Sebastian Kügler

MyBB open source

KDE heeft voor MyBB gekozen als platform achter het KDE-forum, dit was echter geen opensourcesoftware. In samenwerking met KDE heeft het team achter MyBB besloten om hun forumsoftware open source beschikbaar te stellen onder de GNU General Public License (GPL) versie drie.

"De mensen van het KDE-forum kwamen naar ons toe omdat ze graag onze forumsoftware wilden gebruiken. In dit proces moesten onze licentie ophelderen om het gemakkelijker te maken voor de KDE-community om gebruik te maken van MyBB. Als een resultaat hiervan hebben we MyBB nu onder de voorwaarden van de GPL uitgebracht. Dit is ook goed ontvangen binnen de MyBB-community", aldus Chris Boulton, projectmanager van de MyBB Group.

Het team achter het KDE-forum heeft al enkele plugins aan de MyBB-community teruggegeven als onderdeel van de opensource-gemeenschap.