1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwe Sony PlayStation Portable is nog maar net uit in Japan, of het bedrijf heeft afgelopen week al de meest succesvolle week van het hele jaar gehad, aldus onderzoeksbureau Ascii Media Works.

Er wordt geschat dat Sony 151.522 PlayStation Portables heeft verkocht in de week eindigend op 19 oktober in Japan. De verkoopcijfers zijn vergeleken met de cijfers van de week daarvoor zeven maal zo hoog. Naast records binnen haar eigen bedrijf te zetten, heeft Sony haar console ook maar liefst vijf maal vaker verkocht dan Nintendo haar DS heeft verkocht in deze week.

Sony heeft haar PSP-3000 als meest recente middel om de DS te kunnen verslaan op 16 oktober in Japan uitgebracht, gevolgd door de Amerikaanse release op 14 oktober en de Europese release op 15 oktober.

Het nieuwe model van de PSP beschikt over een ingebouwde microfoon en een beter LCD-scherm dat beter geschikt is voor het gebruik in de buitenlucht. Daarnaast heeft dit scherm ook een korte reactietijd dan haar voorgangers.

Naast Sony die probeert Nintendo te verslaan, doet Nintendo net zo hard mee aan deze strijd. Zij is van plan om 1 november in Japan een nieuwe Nintendo DS te introduceren die de mogelijkheid biedt om foto’s te nemen en muziek af te spelen.