2min

Tags in dit artikel

, ,

Electronic Arts heeft bekendgemaakt dat het bekende spel Monopoly op diverse consoles uit gaat komen, zoals de Nintendo Wii, Xbox 360 en PlayStation 3-consoles.

Het spel is gebaseerd op het nieuwe bordspel van Hasbro, Monopoly Here & Now: The World Edition. Ook zal het spel beschikbaar komen op diverse mobiele telefoons en op de website van Pogo.

"EA is er trots op dat we het populairste bordspel ter wereld nu interactief tot leven brengen op een groot aantal gameplatforms", zegt Chip Lange, General Manager en Vice President van EA Casual Entertainment.

"We hebben een klassiek spel waar gezinnen al generaties lang van genieten nu de digitale wereld binnengebracht en geven spelers zo een nieuwe manier om hun favoriete bordspel opnieuw te ontdekken en te beleven", aldus Lange.

Het spel is geschikt voor spelers van alle leeftijden en ervaring. Zo hebben de digitale versies ook multiplayermogelijkheden waarmee je met vier anderen gelijktijdig kan spelen. Naast de gebruikelijke mogelijkheden is het ook mogelijk om nieuwe thema’s te unlocken zoals spelborden in jungle, sneeuw, ijs en woestijn-stijl.

"Monopoly-fans over de hele wereld zullen zich door deze moderne klassieker met veel plezier laten verleiden tot een poging om multimiljonair te worden", aldus Mark Blecher, General Manager Digital Media and Gaming van Hasbro.

"EA heeft een van de bestverkopende bordspellen ter wereld op schitterende wijze gedigitaliseerd. En dat niet alleen, maar ze hebben ook spelelementen toegevoegd die deze digitale versie een leuke extra draai geven, maar waarbij de integriteit en rijke geschiedenis van Monopoly bewaard is gebleven."