2min

Tags in dit artikel

, ,

Electronic Arts en Hasbro (laatstgenoemde is onder andere bekend van Transformers en zijn actie-figuurtjes) hebben een deal met elkaar gesloten. Deze deal betreft een nieuw spel dat qua doelgroep gericht is op de gehele familie. Het spel is ook naar deze doelgroep vernoemd en zal gedoopt worden tot "Hasbro Family Game Night".

Het spel zal niet op alle platformen worden gelanceerd. Zo zal het spel alleen verschijnen op de PlayStation 2 en de Wii. Beide consoles worden namelijk door veel mensen op dit moment gezien als systemen die betaalbaar en tegelijkertijd leuk zijn voor het geld.

Het spel zal qua inhoud bestaan uit één bordspel dat volledig vernieuwd is. Dit is echter niet het enige qua inhoud, want er zijn ook vijf klassieke games aanwezig in het spel.

Consumenten mogen in dit pakket spellen verwachten zoals Yahtzee en Vier op een Rij. Het nieuwe bordspel heeft de naam Sorry! Sliders meegekregen. Volgens Electronic Arts en Hasbro is dit niet alles, want met de eerder genoemde games zijn er ook andere versies van het spel te creëeren. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Reverse Yahtzee.

Sommige spellen zijn niet voor iedereen in de familie op hetzelfde moment te spelen. Vier op een Rij en Zeeslag kan namelijk door maximaal twee mensen gespeeld worden op hetzelfde moment. De overige games die aanwezig zijn in Hasbro Family Game Night zijn wel gewoon met vier personen speelbaar. Overige mogelijkheden in het spel die je als speler kan instellen zijn de tijdslimiet van het spel en het type game dat je speelt.

Volgens Electronic Arts en Hasbro moet Hasbro Family Game Night beschikbaar zijn in het einde van 2008.