2min

Financiële nieuwssites zijn gebaat bij de economische crisis waar Europa zich nu in bevind. De crisis zorgt namelijk in een grote stijging in het aantal bezoekers.

Comscore deed een onderzoek naar het aantal bezoekers ten opzichte van voorgaande maanden. Hieruit bleek dat er een flinke stijging in het aantal bezoekers van financiële nieuwssites te zien was. In het onderzoek kwamen vooral websites uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland aan bod.

In Duitsland groeide het aantal bezoekers met zo’n drie procent. Het totaal aantal unieke bezoekers is daarmee gestegen naar 4,9 miljoen. De Managar-Magazin.de groeide het meest, namelijk met 39 procent naar 471 duizend bezoekers.

In Frankrijk was het de website Boursier die de grootste groei in het aantal bezoekers zag. Hier steeg dit namelijk met 107 procent naar in totaal 526 duizend bezoekers. In het algemeen steeg het aantal bezoekers van financiële nieuwssites in Frankrijk met negen procent naar 6,4 miljoen bezoekers. Dit is een stijging van zeven procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Aan top staat het Verenigd Koninkrijk. De Guardian Business zag het aantal bezoekers met maar liefst 141 procent stijgen naar een totaal van 374 duizend unieke bezoekers. Niet alleen deze site deed het erg goed. Ook Sky Money en CNN Money zagen het aantal bezoekers stijgen. In het geval van Sky Money is de stijging 122 procent, bij CNN Money gaat het om 103 procent.
BBC zag het aantal bezoekers met 51 procent stijgen naar 2,5 miljoen unieke bezoekers.