Sony heeft laten weten dat God of War III waarschijnlijk het laatste deel is in de God of War-serie. Wel heeft dit laatste deel een 1080p resolutie, aldus de uitgever.

De titel is dan wel God of War III, maar het is al de vijfde game uit de serie. De titels: God of War: Chains of Olympus, God of War, God of War: Betrayal en God of War II gingen God of War III al voor. De games zijn gemaakt door Sony’s studio in Santa Monica. Sony heeft nog niet laten weten waarom ze stoppen met de serie. Diverse bronnen denken dat het te maken heeft met het vertrek van David Jaffe, hij heeft veel betekend voor de voorgaande delen.

David Jaffe is in 2007 bij Sony vertrokken om met Eat Sleep Play een nieuwe studio te beginnen. Deze studio heeft ondertussen al wel deals gesloten met Sony om drie, nog niet bekende, games uit te geven voor Japanse consoles. Eat Sleep Play-studios heeft al wel laten weten dat ze samen met SCE Studios Santa Monica mee willen werken aan God of War III.

Sony heeft al wel naar buiten gebracht dat deze God of War III grafisch beter zal worden dan zijn voorgangers. Zo krijgen bijvoorbeeld de textures een vier keer zo hoge resolutie. Ook heeft Sony beloofd dat er meer vijanden tegelijk in beeld zullen verschijnen.