2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Electronic Arts heeft aangekondigd dat er een tweede deel van Battlefield: Bad Company komt. Daarnaast lanceert het bedrijf nog dit jaar met Battlefield 1943, een remake van de eerste Battlefield-game.

Battlefield Company 2 biedt vergelijkbare gameplay als zijn voorganger, wederom ga je op pad met een prettig gestoord team en zul je diverse missies moeten uitvoeren. Ontwikkelaar DICE heeft zijn Frostbite-engine weer verder uitgediept, zodat het spel er nog realistischer uit ziet en de verwoestingen nog beter in beeld gebracht worden. Ook het aantal voertuigen dat je in de game zult besturen en gebruiken is behoorlijk opgevoerd, wat volgens EA een nieuwe dimensie aan de game toevoegt. Over het verhaal is er momenteel niet veel meer bekend, wel bekend is dat de game uitkomt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.


Daarnaast maakte Electronic Arts bekend dat DICE momenteel ook werkt aan de multiplayergame Battlefield 1943 een soort van remake van het originele Battlefield 1942. De game wordt als download aangeboden op Xbox Live, PlayStation Store en de pc en biedt drie klassieke maps, te weten Wake Island, Guadalcanal en Iwo Jima. Deze maps zijn helemaal opgepoetst en het spel draait nu ook op de Frostbite-engine, waardoor veel dingen kapotgeschoten kunnen worden. In totaal kunnen 24 mensen tegelijkertijd deelnemen aan een sessie in deze game.



Wanneer beide games precies uitkomen is niet bekend, Battlefield: Bad Company 2 verschijnt in ergens in de winter van 2009, Battlefield 1943 in ieder geval daarvoor.