1 min

Tags in dit artikel

,

SimBin Studios, bekend van een groot aantal racesims, gaat nu een strategie-spel uitgeven. Het spel gaat STORM – Frontline Nation heten en wordt ontwikkeld door een kleine Zweedse ontwikkelaar genaamd Colossai Studios.

Henrik Roos, CEO van SimBin Studios liet het volgende weten: "Dit is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen onze bedrijven. Het Colossai team heeft al vaker meegewerkt als consultant voor een aantal van onze laatste pc titels. Sinds we zelf onze pc-titels uitgeven en we de juiste connecties hebben, hebben we besloten ze te helpen met hun spel, STORM – Frontline Nation."

CEO van Colossai Studios Robert Lazic liet ook van zich horen: "Colossai en SimBin hebben de laatste anderhalf jaar al samengewerkt aan verschillende projecten. Het verder uitbreiden van de samenwerking is erg spannend. Ik heb er het volste vertrouwen in dat SimBin’s ervaring STORM – Frontline Nation naar haar gewenste succes zal leiden."

STORM – Frontline Nation is een turn based strategiespel dat zich afspeelt in het moderne Europa. Het spel krijgt meerdere gameplayelemente. Zo is er een strategisch gedeelte, hierin krijg je zicht over Europa en Noord Afrika en kun je legers opstellen, diplomatie bedrijven, onderzoeken en opdrachten uitvoeren. Het tactische gedeelte is waar de gevechten plaats gaan vinden. STORM – Frontline Nation moet in de tweede helft van 2009 gaan uitkomen.