1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

De kogel is door de kerk, Simbin heeft eindelijk toegegeven bezig te zijn met een nieuwe simulatiegame. De game is waarschijnlijk op basis van de nieuwe GT1-klasse, aangezien Simbin duidelijk een GTR-logo mee stuurde in de persmail en ze ook aangeven terug te willen naar hun roots.

Eigenlijk had Simbin sinds GT Legends, dat gereleased was in 2005 geen grote stappen meer gezet als het om grafische verbetering ging, en dat begon de laatste jaren toch duidelijk op te vallen als er weer een nieuwe game van hen uitkwam. Aan de physics werd nog wel gesleuteld, wat vooral te merken was aan de grip van de banden.

Simbin in 2011 voor het eerst sinds Race07 in 2007 weer met een volledig nieuwe game, die een grote vooruitgang moet bieden wat betreft realisme, het uiterlijk en de rij-ervaring. Men probeert bovendien een nieuwe "easy to drive, hard to master"-game op te zetten, zoals ze eigenlijk de afgelopen jaren hebben gedaan. Er komen bovendien nieuwe innovatieve online features en er komt bovendien een groots opgezet DLC-plan. Of het spel op console of pc wordt uitgebracht is nog niet bekendgemaakt, maar gezien Simbin teruggaat naar haar roots lijkt de pc vrijwel zeker.