1 min

Sony heeft in een presentatie voor de investeerders haar plannen getoond om de game-afdeling winstgevend te maken voor maart 2011. In de presentatie staat ook een gedeelte over een 3D-toevoeging voor de PlayStation 3.

Sony wil 3D toevoegen aan de PlayStation 3 door middel van een firmware-upgrade. Er hoeven dus geen hardwarematige aanpassingen gedaan te worden. Het toevoegen van 3D-ondersteuning zou één van de punten zijn waardoor Sony weer winstgevend wil worden. Ook zal Sony vanzelfsprekend met 3D-spellen op de markt gaan komen. Voor het spelen van 3D-spellen zijn echter wel 3D-televisies nodig, enkele televisies ondersteunen dit al, maar het zal betekenen dat veel PS3-gebruikers zullen moeten upgraden naar een nieuwe televisie willen ze volledig gebruik maken van de mogelijkheden.

Sony wil ook 3000 3D-projectoren in bioscopen op gaan hangen tegen het einde van 2010. CEO van Sony, Howard Stinger, zei tegen de investeerders en de media dat Sony op het goede pad is om weer winstgevend te worden. De CEO gelooft dat met behulp van technologie als 3D en de motioncontroller de PlayStation-afdeling weer winstgevend zal worden. De volledige presentatie is hier (PDF) te bekijken.