Sony heeft gisteren bekend gemaakt dat de eerste 3D-games in 2011 op de Playstation 3 uit zullen komen. Ook hebben ze laten weten hoe ze de nieuwe 3D-gaming markt willen gaan neerzetten.

Door een persbericht heeft Sony laten weten dat ze van plan zijn om hun eerste 3D-games uit te brengen aan het einde van het komende financiële jaar. Dat financiële jaar loopt af op 31 maart 2011. Sony zegt dat ze alles er aan aan doen om door middel van een breed aanbod van games en hardware een goede start te maken voor de 3D-markt.

Tijdens het hele financiële jaar gaat Sony verschillende 3D gerelateerde producten op de markt brengen, die het 3D-gamen mogelijk moeten gaan maken. Zo zullen er speciale tv’s, Blu ray discs, Blu-ray spelers en 3D-gaming applicaties uit komen voor de Playstation 3. De technologie zal via een nieuwe firmware update naar de console worden gebracht.

In September werd het al duidelijk dat Sony zijn eerste 3D-televisies nog in 2010 willen uitbrengen, en dat ze daarna vorm willen geven aan hun plannen voor 3D-gaming. CEO Howard Stringer vertelde enkele weken geleden al, "Net als met high definition een paar jaar geleden, zijn er ook nu nog slechts een paar problemen die moeten worden opgelost. Maar de 3D-trein is goed op weg en wij van Sony zijn er klaar voor om hem naar zijn bestemming te leiden."

Ook wist Sony te melden dat ze in oktober de hoogste omzet ooit hebben gedraaid. Zo zijn de verkopen via de Playstation Store met meer als 60 procent gestegen in vergelijking met het vorige jaar. Ook is de verkoop van de Playstation 3 extreem gestegen vergeleken met vorig jaar. Het verschil lag op een ruime 70 procent volgens Sony.