2min

Van marktonderzoeksbureau GfK komen weer de wekelijkse Nederlandse gameverkopen naar buiten. Weinig is er veranderd, maar Nintendo is toch weer terug omhoog in de lijst aan het krabbelen.

Nintendo staat deze week weer met vier titels in de top 10. Terwijl dat vorige week drie titels waren waarvan er twee op positie negen en tien stonden. Ook de nummer één positie blijft in handen van uitgever Nintendo met het spel New Super Mario Bros voor de Wii. Op plaats twee en drie was uiteraard nog steeds Call of Duty: Modern Warfare 2 te vinden, de PlayStation 3-versie hoger dan de Xbox 360-versie.

Op positie vijf is Wii Fit Plus te vinden, deze stond vorige week nog op positie tien en is dus flink gestegen. En één positie daarboven stond een ander spel van Nintendo, namelijk Mario & Sonic op de Olympische winterspelen. Op zes en zeven zijn Call of Duty: Modern Warfare 2 voor de pc en Wii Sports Resort te vinden. Daarboven de PS3-versie en Xbox 360-versie van Assassin’s Creed II. En als hekkensluiter staat er dan Mario Kart voor de Wii die opnieuw de top tien is binnengekomen. Dat alles samen ziet er als volgt uit:

  1. New Super Mario Bros (Wii – Nintendo);
  2. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3 – Activision Blizzard);
  3. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Xbox 360 – Activision Blizzard);
  4. Mario & Sonic op de Olympische winterspelen (Wii – SEGA);
  5. Wii Fit Plus (Wii – Nintendo);
  6. Call of Duty: Modern Warfare 2 (pc – Activision Blizzard);
  7. Wii Sports Resort (Wii – Nintendo);
  8. Assassin’s Creed II (PlayStation 3 – Ubisoft);
  9. Assassin’s Creed II (Xbox 360 – Ubisoft);
  10. Mario Kart (Wii – Nintendo)