Apple heeft recentelijk een update uitgebracht voor de Boot Camp-software. De update maakt het mogelijk om als Apple-gebruiker Windows 7 te draaien op de Mac. Ook kwam Apple met de eerste beveiligingsupdate van 2010, de update verhielp twaalf zwakke plekken.

Boot Camp
De Boot Camp-software kwam met de update uit op versie 3.1. De 32-bit en 64-bit versies van Windows 7 worden nu beiden ondersteund. Hiermee worden alle Windows 7-versies ondersteund, Home Premium, Professional én Ultimate. Een aantal verbeteringen zijn onder andere dat Apples trackpad nu wel werkt in Windows 7, de Apple Magic Mouse én het draadloze toetsenbord worden ondersteund. Bij een laptop wordt het rode ledje van de audiopoort voortaan uitgeschakeld als de laptop niet gebruikt wordt.

De update komt uiteraard in een 32-bit en een 64-bits versie. De 32-bit update 380.73 MB groot, de 64-bit versie daarentegen is kleiner, namelijk 274.58 MB. Het is wel nodig om voor de installatie van Windows 7 al Windows XP of Windows Vista geïnstalleerd te hebben. Ook bracht Apple de Boot Camp Utility uit, deze zorgt ervoor dat het ‘alleen lezen’ volume van Macintosh voor Windows Vista ongedaan wordt gemaakt. Wat nodig is voor de upgrade naar Windows 7.

Voor verdere ondersteuning van Microsofts besturingssysteem brengt Apple drivers uit voor specifieke systemen. De gebruikers van de 25.1-inch en 27-inch modellen van de iMac’s uit 2009 kunnen de daarvoor bedoelde drivers downloaden. De gebruikers van de andere iMac’s en Mac Pro’s kunnen hun drivers hier downloaden.

Beveiligingsupdate
De twaalf zwakke plekken zijn in de update allemaal aangepakt. Het was de eerste beveiligingsupdate van 2010 voor Snow Leopard en Leopard. Security Update 2010-001 wordt aangeraden voor alle gebruikers van Mac OS X en pakt een aantal potentiële beveiligingsproblemen aan. De problemen zaten volgens Apple onder andere in CoreAudio, de Flash Player plug-in, OpenSSL, Image RAW en Image IO. De updates kunnen gewoon via de Software Update-functie gedownload worden, maar ook direct:

Mac OS X 10.6 Snow Leopard – 21.90MB
Mac OS X 10.5 Leopard Server – 248.11MB
Mac OS X 10.5 Leopard Client – 159.58MB