1 min

Vannacht heeft Apple een nieuwe update voor Mac OS X 10.8 Mountain Lion uitgegeven. Dankzij de update naar versie 10.8.3 krijgen Mac-gebruikers nu de mogelijkheid om Windows 8 te installeren via de Boot Camp-software.

Het is inmiddels al bijna een half jaar geleden dat Microsoft het nieuwe besturingssysteem op de markt bracht, maar Apple had klaarblijkelijk langer de tijd nodig om Boot Camp ondersteuning te geven voor het OS. Voorheen kon Windows 8 al wel geïnstalleerd worden, maar dat leverde veel problemen op, bovendien waren er nog geen drivers om de hardware goed te laten draaien. Boot Camp krijgt bovendien ondersteuning voor harde schijven van maximaal 3TB.

Ook in OS X zelf worden de nodige veranderingen doorgevoerd. Zo wordt Safari van een update naar versie 6.0.3 voorzien. Ook is het nu mogelijk om een iTunes-giftcard in te scannen met de iSight-camera, zodat de cijfers niet meer handmatig overgenomen hoeven worden.

Zoals gewoonlijk lost de update ook de nodige bugs op. De belangrijkste daarvan is een bug waarbij de geluidsweergave van iMac’s uit 2011 ging stotteren.

De volledige lijst met wijzigingen is terug te zien op de website van Apple.