2min

Tags in dit artikel

, ,

Alienware is één van de eerste fabrikanten die het aandurft gaming notebooks te creëren die kleiner zijn dan 12-inch. Hij blijkt goedkoper te worden dan er gedacht werd.

De 11-inch kleine notebook van Alienware werd al op de CES-beurs getoond. Recent berichtte Techzine al over de notebook, maar er zijn wat meer specificaties duidelijk.
Het apparaat is nog niet verkrijgbaar, maar het blijkt dat de basisversie slechts 799 dollar gaat kosten en kan vervolgens verder naar eigen smaak samengesteld worden.


De notebook krijgt de beschikking over een 11.6-inch scherm en de GeForce GT 335M moet voor de grafische paardenkrachten zorgen.
De notebook zal met twee grafische-chips uitgerust worden zodat er energie bespaard kan worden door te switchen naar de zuinige chip bij destkop-gebruik. Verder heeft het apparaat een multi-card reader, Gigabit LAN, WiFi, VGA en HDMI. Ondanks dat het apparaat vrij krachtig zal worden, moet de M11x het toch 6 uur op één accu uithouden.
Voor wie de GT 335M van nVidia even nieuw is, de GT335M is vergelijkbaar met de GTS 250M, die weer vergelijkbaar is met de GeForce 9800mGT.
De grafische processor moet in staat zijn om games zoals NFS Shift en CoD Modern Warfare 2 in medium details vloeiend weer te geven.
Uiteraard heeft de notebook de beschikking over een rood-gloeiend toetsenbord zoals we die van Alienware kennen.

Op Cnet is de notebook al op een conferentie getest en wist bij de game Call of Duty Modern Warfare 1920×1080 op High-details toch 30FPS eruit te persen. De processor wordt de Intel Core 2 ULV U7300.

De notebook zal rond de zomer verkocht gaan worden.