2min

Valve heeft officieel het vervolg op Portal aangekondigd. Het origineel kwam in ‘The Orange Box’ en werd door de pers erg positief ontvangen. Het vervolg heet tot nu toe, weinig verrassend, Portal 2.

Het tweede deel in de serie moet rond de Kerstmis in de winkels liggen en komt uit voor de Xbox 360 en pc. In tegenstelling tot het vorige deel, wat ook op de PlayStation 3 uitkwam. Er werd door Valve al enige tijd op het spel gewezen dus een officiële aankondiging zat er al aan te komen.

Zoals eerder vermeld kwam het originele Portal als onderdeel van ‘The Orange Box’. Daar zaten ook Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Half-Life 2: Episode Two en Team Fortress 2 in. De box kwam uit voor de Xbox 360, pc én PlayStation 3. Portal werd later nog op Xbox Live Arcade uitgegeven onder de naam Portal: Still Alive. Ook is het spel verkrijgbaar als losse download op Steam.

In het puzzel-/actie-spel moet de speler puzzels oplossen met behulp van de ‘portal gun’. Dit geweer stelt de spelers in staat op portals te maken om vlakke oppervlakken. Als de speler door een portal gaat komt hij op een andere plek uit, als dit goed gebeurt kan de speler het einde van een level bereiken.

Er is inmiddels al behoorlijk wat informatie uitgelekt over Portal 2. Het maandblad ‘Game Informer’ komt in het april-nummer met een artikel over het spel. Informatie daaruit is inmiddels al uitgelekt. Het spel gaat zich bijvoorbeeld honderden jaren afspelen na het origineel, waardoor de omgeving meer weg heeft van een compleet overwoekerd gebouw. ‘GLaDOS’ keert terug en ook het personage Chell zal weer in het spel te vinden zijn. Er zal een co-op campaign aanwezig zijn, onafhankelijk van het originele verhaal. Physics spelen een grotere rol, zo kan bijvoorbeeld een portal gebruikt worden om lucht van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Ook zullen er reflecterende kubussen gebruikt worden zodat puzzels met laser-geweren opgelost kunnen worden.

Valve gaf aan dat ze nooit hadden gedacht dat Portal zo groot zou worden. Het originele Portal werd gezien als een ’test’, het vervolg wordt volgens Valve een volwaardig spel. Inmiddels is er ook goed nieuws voor eigenaren van een Mac. In het artikel van ‘Game Informer’ is duidelijk geworden dat Portal 2 ook voor de Mac beschikbaar komt.