Review: Portal 2

Inleiding

Met het nummer "Still Alive" eindigde deel 1 van het unieke portal spel. Dit spel kwam eind 2007 uit samen met vier andere spellen in "The Orange box" van uitgever Valve. Nu 3,5 jaar later komt deel 2 in deze serie uit. Gaat deze game ook zo’n succes worden als zijn voorganger of wordt het een doodgewoon puzzelspel?

Review: Portal 2

Gezien Portal een nieuw soort gamegenre is besloot Valve in 2007 eerst eens te kijken of het spel überhaupt zou aanslaan bij het grote publiek, goed nieuws voor Valve want dat deed het zeker! De combinatie puzzel, avontuur en een dosis droge humor sloeg in als een bom en het werd al snel duidelijk dat er een vervolg op deze game moest en zou komen.

Waar in deel 1 het verhaal aan de matige kant was is dit in Portal 2 spectaculair goed uitgewerkt. Het blijft natuurlijk hoofdzakelijk een puzzelspel maar het verhaal erachter zorgt voor een adembenemend avontuur dat nog lang in je geheugen gegrift zal staan. Een plot, puzzels en natuurlijk de portal gun, het zit er allemaal weer in. De speelduur is in vergelijking met het vorige deel minstens twee keer zo lang en zal rond de 6 tot 8 uur liggen. Tevens bevat Portal 2 een co-op mode zodat je samen met je vrienden je in een tigtal nieuwe puzzels kan uitleven waar je echt teamwork voor nodig hebt.

Review: Portal 2

Ons review exemplaar was voor de Playstation 3. Het spel is ook verkrijgbaar op de Xbox360 en de PC. De officiele lanceerdatum was 21 april maar steamgebruikers die al andere games via de steam marketplace hadden gekocht konden het spel al een paar dagen eerder downloaden. Helaas was dit alleen voor PC gebruikers en moesten de Xbox360 en PS3 gamers gewoon wachten tot 21 April.

Table of contents