1 min

Vanaf vandaag dan echt beschikbaar, de videobelfunctie van Skype is toegevoegd aan de iPhone-applicatie van de dienst. Eerder werd er gespeculeerd dat de vernieuwde applicatie pas in 2011 naar de iPhone zou komen, dit blijkt dus eind 2010 te zijn geworden.

Skype heeft de toevoeging van de functie ook bevestigd op een blog van het bedrijf. De applicatie van Skype biedt nu de mogelijkheid om een videogesprek te voeren tussen twee eigenaren van een iPhone 4, iPhone 3GS en de vierde generatie van de iPod touch. Eigenaren van een iPad of een iPod Touch van de derde generatie kunnen alleen maar een videogesprek ontvangen, uiteraard kunnen zij wel gewoon een gesprek voeren, gezien deze apparaten niet over een camera beschikken kunnen zij ook geen videosignaal terug sturen.

Het videobellen loopt over een 3G-verbinding of via de WiFi-verbinding, maar niet via het GSM-netwerk. Op de internetkosten na is het videobellen dus gratis. De applicatie heeft ook de mogelijkheid om telefoongesprekken te verzenden en te ontvangen op de desktop.