min

Tags in dit artikel

Skype heeft dinsdag de langverwachte Skype-versie voor de iPhone en iPod Touch gelanceerd. De applicatie is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar in de App Store.

Met Skype kunnen gebruikers bellen via de online telefoniedienst en daarnaast berichten met elkaar uitwisselen. Zoals we gisteren al berichtten zal bellen niet mogelijk zijn via het mobiele netwerk, alleen over een draadloze verbinding. Inloggen en berichten uitwisselen zal echter ook via het mobiele netwerk mogelijk zijn.

In Nederland is het volgens T-Mobile Nederland wel toegestaan om gebruik te maken van internetbellen via het mobiele netwerk, maar omdat de applicatie ook in landen aangeboden wordt waar providers geen toestemming geven, is de mogelijkheid daarvoor volledig uitgeschakeld.

Het Duitse moederbedrijf van de Nederlandse tak van T-Mobile, T-Mobile Deutschland, wil in Duitsland ook proberen om gebruik van Skype via de T-Mobile Hotspots te verbieden. De telecomprovider gaat daarom filters installeren die het gebruik van Skype via de T-Mobile-Hotspots onmogelijk maken. Volgens T-Mobile heeft zij op grond van de algemene voorwaarden het recht om de toegang tot Skype via hotspots te ontzeggen.

Uit een onderzoek van de redactie van macnews.de blijkt dat dit tot nu toe slechts dreigende taal was. Volgens de website is het nog steeds mogelijk om te Skypen via de T-Mobile-Hotspots. Florian Schimanke meldt op zijn eigen weblog dat het met de iPhone OS 3.0 bèta zelfs mogelijk is om via het 3G-netwerk middels Skype te bellen

De reacties op Skype voor de iPhone zijn tot nu toe wisselend. Bij de een draait het vlekkeloos, maar voornamelijk bij jailbroken iPhones crasht het voortdurend. De gesprekskwaliteit wordt over het algemeen goed beoordeeld. Veel mensen denken dat push notifications, dat deel uit zal maken van iPhone OS 3.0, wel een welkome toevoeging voor de applicatie zal zijn.