1 min

Google kan door nieuwe contracten met grote filmmaatschappijen zijn YouTube-aanbod in huurbare films verdubbelen. Door een contract te sluiten met Sony, NBC Universal en Warner Bros krijgt YouTube er ruim drieduizend titels bij de YouTube Movies-dienst bij.

Volgens eigen zeggen kan YouTube niet genoeg video’s hebben. Wanneer het op films aankomt, is dit precies hetzelfde. Google host al een rijk scala aan filmtrailers en sinds enige tijd is het ook mogelijk om films te huren. Vandaag kondigde Google de volgende stap aan in zijn doel om zo veel mogelijk content op YouTube te plaatsen.

Google maakte namelijk bekend dat het met verschillend grote filmproducenten in zee is gegaan en ruim drieduizend films toe zal voegen aan zijn repertoire. Het totaalaantal huurbare films komt hiermee op zo’n zesduizend. Met de nieuwe samenwerking zullen er enkele klassiekers huurbaar worden, maar zullen ook nieuwere films toegevoegd worden. YouTube zal de films in de aankomende weken aan kunnen bieden. Dit geldt alleen voor de Verenigde Staten. Nederland moet het voorlopig nog doen met het gratis aanbod.