1 min

Tags in dit artikel

, ,

YouTube wil films gaan verhuren en is daarom in gesprek gegaan met enkele filmstudio’s.

Volgens The Wall Street Journal zou YouTube in overleg zijn met Sony Pictures, Lions Gate Entertianment Corp. en Warner Bros Studios, zo werd op woensdag gemeld.

YouTube probeert al langer meer professionele inhoud op zijn site te krijgen, omdat het zo hoopt meer geld te kunnen verdienen. Het Google-dochterbedrijf biedt al door advertenties ondersteunde films aan van Sony Pictures en MGM.

Eén studiodirecteur die betrokken is bij de gesprekken laat weten dat het plan op dit moment zich nog in een vroeg stadium bevindt en dat er nog geen deals zijn gemaakt. De directeur wees erop dat de studio’s continu in gesprek zijn en dat er al een groot aantal diensten is dat downloads verkoopt of digitale films verhuurt, zoals Amazon, iTunes en Netflix.

"Waarom zouden de studio’s niet met YouTube praten?" aldus de directeur. Bovendien zijn er al volledige gratis films beschikbaar op sites als Crackle.com, Hulu en Sony’s eigen site. Alle natuurlijk ondersteund met advertenties.

Echter, hoewel YouTube in de Verenigde Staten al honderd miljoen kijkers heeft, wordt de potentie om geld te halen uit premium content nog niet volledig begrepen.

Bronnen in de filmindustrie melden dat als Google kan bewijzen dat het inhoud kan beschermen tegen piraterij en dat er een lucratieve deal kan worden gemaakt, er geen reden is waarom YouTube niet films kan gaan verhuren.