Microsoft brengt veel nieuwe Kinect-titels en Halo

Microsoft presenteerde tijdens zijn keynote op de E3 enorm veel nieuwe Kinect-titels, maar bood voor de niet Kinect-gamer ook twee mooie games in het vooruitzicht Halo 4 en Halo Combat Evolved. Nieuw is dat ook de populaire EA Sports titels meer gebruik gaan maken van Kinect, dit gaat gebeuren in Tiger Woods PGA Tour wat op zich voor de hand ligt maar ook in Fifa 12.

Microsoft brengt veel nieuwe Kinect-titels en HaloOm maar te beginnen met de nieuwe Kinect titels die Microsoft aankondigde tijdens zijn keynote. We kunnen rekenen op Fable: The Journey, Mass Effect 3, Forza Motorsport 4, Ghost Recon: Future Soldier, Rise, Minecraft, Tiger Woods PGA Tour, Fifa 12, Kinect Sports Season 2 en Dance Central 2.

Dit zijn allemaal titels die gebruik gaan maken van Kinect. Microsoft blijft dus flink inzetten op zijn Kinect platform. Aan de andere kant zijn er de twee nieuwe Halo games die Kinect links laten liggen.

Tijdens de keynote werden de eerste gameplay-beelden van Fable: The Journey getoond waarin duidelijk werd dat deze game volledig via Kinect wordt bestuurd. Voor deze game werd nog geen lanceerdatum genoemd. Ook de game Minecraft zal voorzien zijn van volledige Kinect besturing, net als Kinect Sports Season 2 en Dance Central 2.

Dan zijn er ook nog titels die niet volledig te besturen zijn met Kinect maar wel extra functionaliteit bieden, de zogeheten, better with Kinect games. Hieronder vallen Forza Motorsport 4 en Mass Effect 3. Fora Motorsport 4 zal op 11 oktober in de winkels verschijnen en Mass Effect 3 volgend jaar op 6 maart. Tiger Woods PGA Tour en Fifa 12 zullen dit najaar verschijnen en zullen beide ook extra Kinect functionaliteiten krijgen. Het spelen met de gamepad blijft echter gewoon mogelijk.

Ghost Recon: Future Soldier en de nieuwe game van de makers van Crysis, Ryse, zullen ook enkele Kinect functionaliteiten krijgen maar ook hier gaat het weer om extra functionaliteiten.

Tot slot de twee nieuwe Halo titels, Halo 4 is een nieuwe titel en zal pas eind 2012 uitkomen. Het vierde deel van Halo zal niet langer door Bungie worden ontwikkeld maar door de Microsoft-studio 343 Industries. Het verhaal van Halo 4 zal wel verder gaan waar versie 3 is geëindigd. De andere Halo-titel is een remake van Halo: Combat Evolved, deze Halo titel was een groot succes om de eerste Xbox en wordt daarom op 15 november opnieuw uitgebracht om het 10-jarig bestaan van Halo te vieren. Deze remake zal vooral grafisch flink zijn verbeterd en er zal een online co-op modus worden toegevoegd.

De laatste Halo titel van Bungie was Reach, welke vorig jaar september op de markt kwam. Dit was ook meteen de laatste Halo titel die Bungee heeft gemaakt, het contract tussen Microsoft en Bungie liep in 2007 al af en dat was de laatste titel die Bungie zou maken. Inmiddels heeft Bungie een 10-jarig contract getekend met uitgever Activision, alle nieuwe games van Bungie zullen dus door Activision op de markt worden gebracht.