Abonneer je gratis op Techzine!

Op de afgelopen E3-beurs in Los Angeles toonde Microsoft al de eerste beelden van Halo 4, de opvolger van Halo Reach. Belangrijke vraag was op welke console deze nieuwe game zou uitkomen. Microsoft geeft eindelijk het verlossende antwoord: de Xbox 360.

Goed nieuws dus voor Halo-liefhebbers: zij hoeven dus niet op de nieuwe Xbox te wachten om hun favoriete spel te kunnen spelen. Op internet circuleren al langer geruchten dat Microsoft volgend jaar op de E3-beurs de nieuwe Xbox presenteert. Volgens de laatste berichten zou het nog tot zeker 2013 of 2014 duren voordat deze op de markt komt.

Zolang hoeven gamers dus gelukkig niet te wachten. Frank O’Connor, Halo-director bij game ontwikkelaar 343 Industries, bevestigde dat de nieuwe Halo game op de huidige Xbox 360 beschikbaar zal zijn onder zijn pseudoniem "OuterWorldVoice" op NeoGAF. Hij zegt dat de game gebruik zal maken van een aangepaste kern in de Halo-engine. Een woordvoerder van Microsoft bevestigde desgevraagd tegenover PC Magazine de komst Halo 4 op de Xbox 360. Op basis van deze twee bronnen mogen we er dus vanuit gaan dat de informatie betrouwbaar is en het dus niet om geruchten gaat.

Gisteren was het precies tien jaar geleden dat Microsoft de eerste Xbox lanceerde. Halo: Combated Evolved was de eerste game die voor de nieuwe console verkrijgbaar was. Ter gelegenheid voor dit jubileum zal vanaf vandaag Halo: Combat Evolved Anniversary Edition verkrijgbaar zijn. Groot verschil met de eerste game is dat deze versie wel een online multiplayer mode heeft.