2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is mogelijk dat we binnenkort een geheel nieuw design van Youtube te zien krijgen. De online videodienst heeft de website in een nieuw jasje gestoken welke nu door ontwikkelaars wordt getest. Of het nieuwe design uiteindelijk door alle testen komt en wordt uitgerold blijft nog even afwachten.

Youtube timmert de laatste tijd hard aan de weg om de online videodienst uit te bouwen tot een professionele website. Half september introduceerde Youtube diverse video editing tools. Gebruikers kunnen sindsdien basale wijzigingen en effecten aanbrengen in hun video’s. Zodoende hoeven zij niet langer over een betaald videobewerkingsprogramma te beschikken.

Een maand later kondigde Youtube aan dat het wereldwijd een webwinkel zal uitrollen onder de noemer Merch Store. Gebruikers en muziekliefhebbers kunnen hier allerlei soorten merchandise kopen van hun favoriete band of artiest. Naast muziek biedt de Merch Store eveneens concertkaartjes, T-shirts, posters en nog veel meer.

Ten slotte kondigde Google, het internetbedrijf dat vijf jaar geleden Youtube overnam, via haar weblog aan dat haar sociale netwerk Google+ geïntegreerd zal worden met de online videodienst. Gebruikers kunnen voortaan vanaf hun Google+ pagina video’s opzoeken, toevoegen aan hun favorieten en delen met hun vrienden.

En nu dan een opfrisbeurt voor hun website. Zo zal er aan de linkerkant van het scherm een zwarte/donker grijze balk verschijnen waarin de integratie met Google+ nog beter tot uiting komt. Als een van je Google+ vrienden een video met je heeft gedeeld, verschijnt dit rechts van de balk. In dezelfde balk zijn enkele buttons verwerkt waarmee gebruikers in één oogopslag kunnen zien wat de populairste video’s van het moment zijn.

Alle content zal voortaan groter in beeld verschijnen dan voorheen het geval was. De kleur van de achtergrond is grijzer geworden (voorheen was deze wit). Voortaan kunnen gebruikers het schermgrootte naar hun eigen wensen aanpassen. Daarvoor kunnen zij uit drie verschillende formaten kiezen: normaal, middelgroot en fullscreen. En de favicon in de URL-balk is veranderd. In plaats van het woord ‘Youtube’ zal er in de toekomst een rode Play-knop te zien zijn.

Wanneer of op welke termijn het nieuwe design uitgerold zal worden is niet bekend. Hieronder alvast een screenshot waarin enkele elementen van het nieuwe design zijn te herkennen.