1 min

Tags in dit artikel

, ,

Facebook heeft een speciale pagina opgezet waarop het bedrijf uitlegt hoe de advertenties op Facebook werken. Zo wil het sociale netwerk laten zien dat het netjes omgaat met de belangen van haar gebruikers.

Met de aangekondigde advertenties vond Facebook het tijd om een speciale pagina op te zetten waarin wordt uitgelegd hoe Facebook nu eigenlijk geld verdient. Met die pagina wil het sociale netwerk laten zien dat het goed omgaat met de belangen van zijn gebruikers. Bovendien claimt Facebook dat gebruikers veel meer controle hebben over advertenties in vergelijking met tv en radio.

Op de pagina is te lezen dat Facebook vanaf het beginsel een gratis social media is en dat dit ook altijd zo zal zijn. De kosten om de website voor een jaar online te houden bedraagt echter wel een miljard dollar. De advertenties zorgen ervoor dat Facebook dit kan betalen. Anders dan bij advertenties op televisie, heb je invloed op de advertenties die op jouw profiel te zien zijn. Als je geen interesse hebt kan je ze gewoon weg klikken. De advertenties komen tot stand wanneer een adverteerder Facebook benadert. De adverteerder stelt vervolgens een advertentie op en beschrijft de doelen. De advertentie wordt geplaatst en de geselecteerde groep Facebook-gebruikers zien de advertenties. Omdat Facebook beschikt over gegevens zoals woonplaats, interesses, geslacht en leeftijd is het voor een adverteerder een medium waarbij de adverteerder met grote precisie zijn doelgroep kan bereiken.