1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is mogelijk om van elke WhatsApp-gebruiker de status te wijzigen. Het enige wat nodig is voor het veranderen van de status is een telefoonnummer en een nieuwe statustekst. Vervolgens kan er op de website WhatsAppStatus.net de status van elke gebruiker veranderd worden.

Een hacker heeft een site opgezet die een kwetsbaarheid in de chatapplicatie misbruikt. Het gaat om een status die Whatsapp-gebruikers aan hun account kunnen geven, zoals ‘beschikbaar’. Volgens de hacker is dit slechts één van de vele lekken die zich in Whatsapp bevinden. Opvallend is dat Whatsapp al in september wist dat er beveiligingsproblemen waren. Tot op heden is daar nog niks aan gedaan.

De bouwer van de tool is waarschijnlijk een Nederlander aangezien de website op het Nederlandse bedrijf LeaseWeb gehost wordt en als voorbeeld op de website begint het telefoonnummer me ‘+31’, de Nederlandse telefoonextensie.

Inmiddels weten ze bij TheVerge te melden dat er de komende 24 uur een aantal securityfixes worden toegepast aan WhatsApp. Ongetwijfeld naar aanleiding van deze website.