1 min

Tags in dit artikel

,

Ruim drie jaar geleden maakte Microsoft bekend te stoppen met zijn Flight Simulator-serie. Aangezien de games toch een redelijke fanbase hadden, zullen velen blij zijn dat Microsoft bekend heeft gemaakt dat zijn gratis vliegsimulatiespel Microsoft Flight op 29 februari uitgebracht zal worden.

Tegelijkertijd zal de uitbreiding Hawaiian Adventure Pack, die de overige eilanden van Hawaï, een nieuw vliegtuig en 20 extra missies bevat, te koop worden aangeboden via Games for Windows-LIVE voor 1600 Microsoft Points. Daarnaast zullen er ook nog twee vliegtuigen los verkocht worden. De Maule M-7-260C voor 1200 Microsoft Points en de North American P-51 Mustang voor 640 Microsoft Points.

Met Microsoft Flight is het mogelijk om zonder speciale hardware of enige ervaring het spel te spelen. Vliegtuigen zijn volledig bestuurbaar met alleen de muis. Alle vliegtuigen zijn grafisch zeer gedetailleerd nagebootst met accurate physics. Sommige modellen hebben de mogelijkheid voor een cockpitview, inclusief alle handelingen om het ouderwetse piloten gevoel realistisch weer te geven om ook de ervaren gamers tegemoet te komen.