1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Acht maanden cel. Deze celstraf hoorde de 26-jarige informaticastudent Glenn Mangham afgelopen vrijdag tegen zich uitgesproken worden. De Brit krijgt deze celstraf na een hack op Facebook.

Glenn Mangham slaagde erin om de website van het sociale medium te hacken en door te dringen tot de geheime gegevens van een manager. Zoals je wellicht al kunt vermoeden werd dit hem niet in dank afgenomen door Facebook en spande dan ook een rechtszaak aan tegen de 26-jarige student. De website van Mark Zuckerberg werd afgelopen vrijdag in het gelijk gesteld door de rechtbank.

Ondanks het verweer van Mangham dat hij enkel "de kwetsbare plekken in het systeem wilde aantonen en melden aan Facebook", hoorde de student acht maanden celstraf tegen zich uitgesproken worden. Voordat de Brit deze kwetsbaarheden aan kon geven, werd hij gesnapt en viel de FBI zijn woning binnen. Ondanks dat de rechter erkende dat de student geen destructieve of financiële motieven had om de website aan te vallen, achtte hij een zware straf nodig. De gevolgen voor de website hadden namelijk groot kunnen zijn. Daarnaast zal de rechter wellicht willen voorkomen dat anderen zijn voorbeeld volgen.

Overigens heeft Facebook in het verleden ruim 40.000 dollar aan hackers verstreken die bugs en beveiligingslekken in de broncode van Facebook wisten te ontdekken en dit doorgaven aan Facebook.