1 min

Tags in dit artikel

,

Twitter lanceerde dinsdag een nieuwe dienst genaamd Tailored Trends. Op basis van verbeterde algoritmes laat deze nieuwe functionaliteit gebruikers trending topics uit hun omgeving zien. Twitter rolt deze feature geleidelijk wereldwijd uit.

Trending topics zijn onderwerpen die door vele gebruikers getagd zijn. Het geeft een indicatie van wat op dat moment een populair topic is op Twitter. Trending topics kunnen echter van plaats tot plaats verschillen. Om aan te geven welke onderwerpen in jouw directe omgeving populair zijn, heeft de microblogdienst Tailored Topics geïntroduceerd.

Deze feature staat zowel op de website als de mobiele applicatie als standaard ingesteld. Op het moment van schrijven kunnen gebruikers kiezen uit ruim 150 verschillende locaties in 34 verschillende landen. Gebruikers kunnen handmatig deze optie uitschakelen en instellen op wereldwijde trending topics.

Tailored Topics is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland. Twitter laat weten dat de dienst geleidelijk aan wereldwijd uitgerold zal worden. Het is dus een kwestie van tijd tot deze dienst ook in ons land beschikbaar zal zijn.