Facebook stopt met Credits-systeem

Facebook zal haar Credits-systeem vervangen voor een systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van de locale valuta. Verder komt er tevens een nieuwe opzet voor het betalen van abonnementen.

Sinds Facebook in 2009 de Facebook Credits introduceerde, hebben veel game-ontwikkelaars een eigen variant ontwikkeld, zo meldt Prashant Fuloria. De meeste games gebruiken een eigen virtuele munt, waardoor de nood voor een platformbrede valuta niet zo hoog meer is.

Facebook is inmiddels al begonnen met het uitrollen van de nieuwe valuta, waarbij het sociale netwerk simpelweg gebruik maakt van de lokale munt. Uiteindelijk moeten alle applicaties en games waarin items verkocht worden gebruik gaan maken van de locale valuta. Facebook stelt het eind van 2012 als uiterlijke deadline.

Door gebruik te maken van de lokale munt zouden ontwikkelaars meer vrijheid moeten krijgen, zo denkt Facebook. Ontwikkelaars kunnen door de wijziging consistenter omspringen met prijzen voor gebruikers van buiten de Verenigde Staten, door verschillende waardes mee te geven voor verschillende markten. Daarnaast kunnen ontwikkelaars transparanter worden voor de gebruikers, doordat zij een prijs niet meer hoeven om te rekenen naar hun eigen betaalmiddel.

De resterende Facebook Credits op accounts zal Facebook automatisch omrekenen naar de desbetreffende munt. Vanaf juli wordt het mogelijk om abonnementen met terugkerende betalingen af te sluiten.

Bron:Slashgear