Facebook heeft besloten om gebruikers te gaan belonen wanneer zij naar reclames kijken. Gebruikers van Facebook die een reclamevideo helemaal afkijken voordat zij bijvoorbeeld een spel gaan spelen krijgen daarvoor een vergoeding. Deze vergoeding wordt uitbetaald in de vorm van Facebook Credits.

Facebook Credits is een soort eigen betaalmiddel van Facebook, normaliter moet je euro’s storten om Facebook credits te ontvangen. Met deze credits kan je weer aankopen doen binnen Facebook. Zo kan je bijvoorbeeld credits gebruiken binnen Facebook Deals, de nieuwe Groupon concurrent van Facebook. Ook maken sommige spellen inmiddels gebruik van Facebook credits om items te kopen voor in de game.

Je baan opzeggen en de hele dag video’s kijken is voorlopig nog geen optie. Omgerekend krijg je voor elke video die je volledig af kijkt maar liefst 7 eurocent.

Volgens Mashable.com is het invoeren van dit systeem een poging om ontevreden adverteerders tegemoet te komen en te zorgen dat de klikratio (CTR) omhoog gaat.