Facebook is inmiddels ook hard op weg om een eigen patentcollectie aan te leggen en zich zo te kunnen verdedigen tegen alle mogelijke rechtszaken. Het eerste patent wat ooit werd ingediend door Facebook-oprichter Mark Zuckerberg is nu uiteindelijk goedgekeurd nadat het eerdere meerdere malen werd afgewezen.

Het is een patent voor het dynamisch genereren van een overzicht met alle privacy-instellingen die je vervolgens ook direct kan wijzigen. Het systeem wordt vandaag de dag ook nog steeds gebruikt door Facebook. Bij elke privacy-instelling zoals e-mail adres, telefoonnummer maar ook prikbord berichten en Facebook foto’s kan de gebruiker aangeven of dit beschikbaar mag zijn voor iedereen, alleen vrienden of ook vrienden van vrienden.

Het patent werd eerder meerdere malen afgekeurd omdat het te vaag en vanzelfsprekend zou zijn. Het is het eerste patent dat ooit is ingediend door Facebook-oprichter Mark Zuckerberg maar zeker niet het laatste. Inmiddels bezit Facebook al 774 patenten en heeft het nog 546 patenten in aanvraag.