2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft zojuist Office 2013 en Office 365 voor thuigebruikers wereldwijd gelanceerd. De softwaregigant focust zich vooral op Office 365.

Office 365 is een abonnement op de Office-suite. Gebruikers die dat abonnement nemen krijgen 5 licenties op Office voor pc en Mac (voor Mac is het nog Office 2011), 27 GB aan SkyDrive-opslagruimte en 60 minuten aan Skype-tegoed dat wereldwijd te gebruiken is. Tijdens dit abonnement krijgen gebruikers altijd de nieuwste Office-versie.

Opvallend is dat Office hierbij gestreamd en gevirtualiseerd wordt. Office zal via App-V geïnstalleerd worden op de computer van de gebruiker. Het voordeel hiervan is extra veiligheid en dat het makkelijker is om updates en nieuwe versies te installeren. Deze virtualisatieversie van Office is gewoon offline te gebruiken en werkt even snel als de stand-aloneversies.

Speciaal voor studenten heeft Microsoft een apart abonnement beschikbaar gemaakt, dat 80 euro per 4 jaar kost. Hierin zitten Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook. Daarnaast is er Office 365 Home Premium dat 100 euro per jaar kost en toegang biedt tot Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Acces en Publisher en de Office 365-extra’s.

Office 2013

Naast Office 365, dat gewoon in de winkel verkrijgbaar is, is Office 2013 ook beschikbaar. Dit zijn gewoon licenties op de suite Office die levenslang geldig zijn en geen extra Skype-minuten en SkyDrive-opslag bieden.

Office 2013 is in de winkel te koop, maar bevat geen cd of dvd. In plaats daarvan zit in de doos een productcode die op het internet is te activeren en waarmee de software gedownload kan worden.

Office 2013 is beschikbaar in een versie voor thuisgebruikers en studenten voor 140 euro. Deze versie bevat Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Daarnaast is er de Professional-editie die 539 euro kost en aangevuld wordt met Outlook, Publisher en Access. Deze licenties zijn geldig voor 1 gebruiker.

De zakelijke versies van Office 2013 en 365 verschijnen op 27 februari.

Meer over Office 2013 lees je in onze review die later vandaag online komt.

Office 365

Suites Office 365 Thuisgebruik Premium Office 365 Hoger onderwijs
Maximumaantal gebruikers 1 1
Prijs 100 euro per jaar 80 euro per 4 jaar
Apparaten per gebruiker 5 2
Word Ja Ja
PowerPoint Ja Ja
Excel Ja Ja
OneNote Ja Ja
Outlook Ja Ja
Access Ja Ja
Publisher Ja Ja
InfoPath Nee Nee
Lync Nee Nee
Project Optioneel Onbekend

Office 2013

Suites Home & Student Professional
Maximumaantal gebruikers 1 1
Prijs 140 euro 539 euro
Word Ja Ja
PowerPoint Ja Ja
Excel Ja Ja
OneNote Ja Ja
Outlook Nee Ja
Access Nee Ja
Publisher Nee Ja
InfoPath Nee Ja
Lync Nee Ja